Ledig tjänst

Senior verksamhetsutvecklare

Är du en skicklig verksamhetsutvecklare som vill fortsätta utvecklas på ett framgångsrikt bolag? Kontract förstärker organisationen med en erfaren verksamhetsutvecklare med erfarenhet av hur man på en övergripande nivå styr sin IT-relaterade verksamhet. Här trivs du som vill verka som oberoende rådgivare högt upp i organisationen hos våra kunder. 

Om tjänsten och arbetsuppgifter

I din roll agera du oberoende rådgivare och samtidigt både specialist och generalist. Du bidrar med ”utifrån-in-perspektivet” som leder till nya tankesätt och kan därmed öka värdet för kunden. Du arbetar ofta med strategiska frågor på ledningsnivå. Det kan handla om hur man på en övergripande nivå organiserar och styr sin IT-relaterade verksamhet, med vilka metoder, modeller och ramverk det ska baseras på. Vilka roller med tillhörande ansvar som ska finnas och hur dessa ska samverka på bästa sätt. 

Som konsult på Kontract arbetar du ibland ensam i ett uppdrag, men ofta i samarbete med andra kollegor då Kontract om möjligt föredrar att arbeta i team hos sina kunder.De flesta uppdragen återfinns i Mälardalen men uppdrag i övriga Sverige liksom internationellt förekommer också. Här kan du förvänta dig utmanande uppdrag hos kunder inom privat näringsliv och offentlig sektor. 

Utöver arbete som konsult finns möjligheten att tillsammans med kollegor vara med och utveckla vårt erbjudande inom IT-styrning. I arbetet ingår omvärldsbevakning, ta fram strategier för att öka affären, agera pre-sale, utveckla metoder och arbetssätt inom erbjudandet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet inom IT-branschen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som chef för en IT-relaterad verksamhet där du ansvarat för organisationen för IT-styrningen, vilka arbetsmetodiker och modeller som ska användas och hur dessa samverkar för att tillföra så stort värde som möjligt för verksamheten. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom dessa områden och modeller: 

 • Strategiarbete, processer och organisationsutveckling 
 • Analys och etablering av förvaltningsstyrning 
 • Etablering av PMO 
 • Ledarskap, förändringsledning 
 • Erfarenhet av pm3, ITIL, SafE, agila arbetssätt mm 

Meriterande är: 

 • God svenska och engelska i såväl tal som skrift. 
 • Certifierad förändringsledare, verksamhetsutvecklare, projektledare. 
 • Utbildning/certifiering i relevanta metoder 

Du är en tongivande och ledande person som inger förtroende, har strategisk förmåga och en lagom portion pondus. Du kan förvänta dig att presentera analyser och slutsatser i stora bolags ledningsgrupper liksom inom offentlig sektor och är därav kommunikativ. Självklart är du även skicklig på att bygga relationer, knyta nya kontakter och samarbetar väl med såväl interna kollegor som kunder och andra leverantörer. Intresse och driv för att skapa värde hos Kontracts kunder är givetvis en självklarhet för att trivas och nå framgång i rollen. 

Kontract erbjuder

 • Konkurrenskraftig ersättning och generösa villkor. Här erbjuds samtliga anställda en extra semestervecka med bibehållen övertid och möjlighet till flextid. 
 • Kontract strävar efter en sund livsbalans; här styr du till mångt och mycket din vardag vad gäller arbetstid och arbetsplats. Du har också ett förmånligt friskvårdsbidrag. 
 • Mycket goda möjligheter till personlig utveckling. I vardagen arbetar du med tekniska experter och affärskonsulter där alla vill lära av varandra. Självklart satsar man även på kvalitativa utbildningar liksom certifieringar. 
 • Utmanande uppdrag hos stora kunder och offentlig sektor. 
 • Möjlighet till förmånsbil. 
 • Bonus 

Ansökan och information

Urval sker löpande. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i rekryteringen. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Kontracts HR-ansvarig Hanna Fredriksson på hanna.fredriksson@kontract.se eller 076–0074551.

Om Kontract

Sedan hösten 2022 utgör Kontract den svenska delen i ett nordiskt bolag vid namn Midagon. Vi är 170 anställda i koncernen, varav 70 medarbetare verkar på den svenska marknaden. Vi har kontor i Helsingfors, Örebro och Stockholm och verkar i Sverige över hela Mälardalen.  

 Kontract är ett IT-konsultbolag bestående av IT-konsulter som kombinerar affärsstrategi och teknisk expertis. Här jobbar de bästa av de bästa. Ett ypperligt kvitto på det är genomsnittet på minst 20 års yrkeserfarenhet hos företagets konsulter. Med utmärkelser som DI Gasellföretag, Sveriges nöjdaste kunder (Radar), certifierade av ”Great place to work” samt Superföretag av Veckans affärer hälsar vi dig välkommen till Kontract! 

Carina Åstrand
Affärsområdeschef Verksamhet och Process
Får vi bjuda på en kaka? Denna webbplats använder cookies. Läs mer i vår cookiepolicy.