Ledig tjänst

Projektledare systeminföranden

Med IT som verktyg hjälper vi organisationer att effektivisera verksamheten och öka konkurrenskraften i en digital omvärld – från analys till genomförande.
Brinner du för att hitta lösningar som är baserade på både affärsstrategi och IT-verklighet och som gör verklig nytta för kunder och verksamheter? Just nu söker vi på Kontract dig som är duktig på projektledning, har gedigen IT-systemförståelse och som längtar efter att få hjälpa kunder med verksamhetsnära systeminföranden och förändringsarbete.

Låter detta som något för dig? Läs vidare!

Din roll som Projektledare systeminföranden

Som systeminriktad projektledare är en av dina främsta arbetsuppgifter att effektivt kunna leda och driva komplexa och verksamhetsnära systeminföranden, från plattformsval till implementerad lösning som fungerar för kunden. Du är väl bekant med hur komplext det är att byta verksamhetssystem både tekniskt och organisatoriskt. Du är skicklig på att utifrån kundens behov och förutsättningar och i nära samarbete med utvald systemleverantör planera och genomföra ett komplett införande från ax till limpa – ofta i kombination med effektiv förändringsledning hos kunden.

Exempel på uppgifter i rollen kan vara: 

 • Organisera systeminförandeprojekt där både kundens och systemleverantörens roller och ansvar är tydliga
 • Med metoder och struktur följer du effektivt upp framfart, risker och kostnader i projektet
 • Jobba på ett konstruktivt sätt tillsammans med styrgruppen
 • Vara med och driva förändringsarbeten utifrån helhetsperspektivet människor, processer och teknologi

Som person känner du troligtvis igen dig på följande: 

Du är en resultatinriktad och insiktsdriven problemlösare med naturligt verksamhetsfokus. Du lyckas skapa goda relationer och mätbara resultat hos kunden. Du är van att agera trovärdig rådgivare och förändringsledare hela vägen upp till ledningsnivå och du rör dig naturligt i skärningen mellan verksamhet och IT.

Som medarbetare på Kontract arbetar du som konsult. Detta innebär att du kommer vara inblandad i olika projekt och vara i kontakt med olika typer av kunder. Ibland arbetar du själv i ett uppdrag, men ofta samarbetar du med andra kollegor. Därför är det viktigt att du är bekväm med utåtriktat lagarbete och är bra på att snabbt ställa om till nya utmaningar.

För att lyckas i rollen som projektledare ser vi att du: 

 • Har minst 10 års arbetslivserfarenhet inom IT projektledning
 • Har minst 5 års IT-konsulterfarenhet.
 • Har systemutvecklarbakgrund eller motsvarande erfarenhet inom verksamhetsnära system
 • Är erfaren förändringsledare i medelstora och större organisationer.
 • Är erfaren och certifierad projektledare.
 • Har relevant akademisk examen

Kort om oss och vad Kontract erbjuder

Kontract är ett konsultbolag bestående av IT-konsulter som kombinerar affärsstrategi och teknisk expertis. Företaget grundades 2006 och har idag kontor i Örebro och Stockholm, men verkar över hela Mälardalen.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med komplexa och stimulerande projekt på både global, nordisk och nationell nivå. Här erbjuder vi en arbetsmiljö med korta beslutsvägar och hög förändringstakt, där möjligheten för utveckling ges både på ett personligt och kompetensmässigt plan.

Vi strävar efter att arbeta i tvärfunktionella team, sammansatt av konsulter från olika affärsområden, med olika erfarenheter och kompetenser. Kontract verkar inom alla skikt från företagsledning till avancerad IT-teknik, med inställningen att teknik är ett medel och att verksamhetsnytta är målet.

Letar du efter en utmanande arbetsplats som månar om utveckling, samarbete och korta beslutsvägar? Då är Kontract rätt arbetsplats för dig!

Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande.

Carina Åstrand
Affärsområdeschef Verksamhet och Process

  Läs mer i våra villkor om hur vi behandlar personuppgifter
  Får vi bjuda på en kaka? Denna webbplats använder cookies. Läs mer i vår cookiepolicy.