NYHET

Loomis Sverige AB uppgraderar till Windows 10 och Office 2016

Sveriges ledande bolag inom värdehantering i Sverige, Loomis Sverige AB, har inlett ett projekt för att framtidssäkra IT-arbetsplatsen genom en övergång till Windows 10 och Office 2016.

Basen i Loomis Sverige AB’s verksamhet är att på ett tryggt, säkert, pålitligt och effektivt sätt hantera kontanter och värdeföremål som finns i samhället. Idag består bolaget av 1200 medarbetare och finns på 15 orter runt om i landet. Koncernen Loomis AB är ett internationellt företag med huvudkontor i Stockholm och över 440 platskontor i Europa och USA. Man har en omsättning på knappt 17 miljarder SEK och 22 000 medarbetare.

Företaget vill erbjuda bra verktyg för ett ökat digitalt arbetssätt för att möjliggöra interna effektiviseringar och innovation och har därför bestämt sig för att gå över till Windows 10 och Office 2016. Övergången väntas förenkla förvaltningen och öka servicenivån för bolagets medarbetare.

Kontract har valts som partner för att projektleda hela övergången och man kommer även att tillföra teknisk specialistkunskap och arkitektur till projektet. Arbetet påbörjades under andra halvåret 2016 och förväntas fortsätta en bit in på 2017.

Anledningen till att vi valde Kontract som partner är dels deras kompetens och erfarenhet, men också att vi känner ett stort förtroende för dem och att vi sedan tidigare projekt vet att de är pålitliga, säger Mats Andersson, IT chef på Loomis Sverige.

– Den digitala arbetsplatsen vidareutvecklas och det ställer höga krav på företag och organisationer och att byta till Windows 10 och till Office 2016. Vi är stolta över att återigen få förtroendet att samarbeta med ett marknadsledande företag som Loomis Sverige, säger Henrik Palmér, kundansvarig på Kontract.

Publicerat den 15 februari 2017
DELA MED DINA KOLLEGOR
Får vi bjuda på en kaka? Denna webbplats använder cookies. Läs mer i vår cookiepolicy.