NYHET

Kontract värvar affärsområdeschef för ännu vassare digitalisering av verksamheter och system

Vi fortsätter att växa och har nu anställt en ny affärsområdeschef för systemtransformation och IT-styrning. Jesper Crusenborg, som tillträdde sin tjänst förra veckan, utgår ifrån Stockholm och utgör därmed en tydlig upptrappning av Kontracts närvaro i Stockholm.

Förra året ökade IT-konsultbolaget Kontract årsomsättningen med 36 procent till 87 miljoner kronor, och man fortsätter att locka högprofilerad personal. Senaste nyförvärvet är Jesper Crusenborg som i rollen som affärsområdeschef för systemtransformation och IT-styrning ska utveckla Kontracts affär ytterligare. Jesper Crusenborg kommer närmast från en roll som försäljningsdirektör på BMI Group Sweden och har tidigare lång erfarenhet av teknikbranschen från både Atea och Philips, som bland annat affärsområdeschef och säljchef.

– För att kunna fortsätta vår tillväxtresa är det helt nödvändigt för oss att stärka upp med ytterligare en affärsområdeschef, och jag är väldigt glad att vi kan locka den tyngd och expertis som Jesper bär med sig, säger Kristian Franzén, vd och grundare på Kontract.

Grundat i Örebro med verksamhet över hela landet

Kontract är grundat och har sitt huvudkontor i Örebro men har de senaste åren lockat medarbetare på många orter i hela Svealand. Sedan tidigare har företaget kontor i både Göteborg och Stockholm, och rekryteringen av Jesper Crusenborg innebär en ytterligare stärkt närvaro på Stockholmsmarknaden.

– När jag lärde känna Kontract blev jag direkt imponerad. Vi är som företag unikt positionerade i skärningen mellan strategi och IT och detta gör vår fortsatta resa enormt spännande. Att få chansen att fortsätta bygga och utveckla strategi och transformationsaffären för Kontract är inspirerande . Jag ser verkligen fram emot att få utveckla människor och driva förändringar och accelerera vår affär genom bland annat intensifierad närvaro i Stockholm, säger Jesper Crusenborg, ny affärsområdeschef på Kontract.

Ny digital verklighet ställer krav på organisationer

Dagens digitala verklighet ställer stora och nya krav på organisationer, och Kontract ser en stor efterfrågan inom systemtransformation. Företaget har tidigare genomfört stora projekt för till exempel Kammarkollegiet, BillerudKorsnäs och Axstores, och nu väntar en ytterligare uppväxling på området.

– Vi har både fina referenser och många väldigt duktiga konsulter, så vi ser en väldigt god potential att växa ytterligare inom systemtransformation och IT-styrning. Med hjälp av Jesper ska vi nu få ännu större kraft att göra det, säger Kristian Franzén.

Publicerat den 20 augusti 2019 av Kristian Franzén
DELA MED DINA KOLLEGOR
Får vi bjuda på en kaka? Denna webbplats använder cookies. Läs mer i vår cookiepolicy.