NYHET

Kontract strategisk rådgivare åt Nykvarns kommun

Kontract har fått förtroendet att leda Nykvarns kommuns strategiska arbete med framtagandet av ny sourcingplan för organisationens centrala IT-miljö.

Vid årsskiftet genomförde Nykvarns kommun en utredning huruvida organisationens framtida IT-drift skulle outsourcas.

Utredningen har kunnat konstatera att både ledning och verksamhet delar uppfattningen om att leveransförmågan i dagens IT organisation inte lever upp till verksamheternas behov av skalbarhet, flexibilitet och effektivitet.

Därav togs beslut av kommunstyrelsen att lägga om den strategiska inriktningen, genom att bland annat outsourca delar av den centrala IT-miljön.
Detta för att hjälpa organisationen att uppgradera och utöka sin tekniska kapacitet, samt för att minska den befintliga tekniska skulden inom kommunen.

Kontract kommer genom teamleverans bära huvudansvaret för uppdraget. Det innebär bland annat att stödja kommunen i det strategiska arbetet vid framtagandet av underlag och plan inför outsourcing och upphandlingsstöd av den centrala IT-miljön.

”Vi är glada att ännu en gång få förtroendet att vara med och utveckla en kommuns IT-Sourcing. Det är även roligt att se att våra starka, standardiserade och etablerade processer kring outsourcing uppskattas av våra kunder”, kommenterar Henrik Palmér, kundansvarig på Kontract.

Uppdraget inleds från Kontracts sida under andra halvan av 2020.

Publicerat den 17 augusti 2020 av Ulrika Sjöblom
DELA MED DINA KOLLEGOR
Får vi bjuda på en kaka? Denna webbplats använder cookies. Läs mer i vår cookiepolicy.