NYHET

Kontract mäter arbetsglädje med Great Place to Work

Vi på Kontract har beslutat att ersätta våra egna nöjd medarbetarindex-mätningar med programmet Great Place to Work från och med 2017. Syftet är att få ett tydligare jämförvärde för hur vårt arbetsgivarvarumärke faktiskt står sig jämfört med andra arbetsgivare, och målet är att vara topp tre inom fem år.

 

Kontract har en uttalad ambition om att vara en stimulerande och utvecklande arbetsplats och därför har vi länge genomfört årliga mätningar av NMI, nöjd medarbetarindex. För att ta nästa steg i arbetsplatsutvecklingen har vi nu bestämt att börja jobba med det välrenommerade värderingsprogrammet Great Place to Work, som också kommer ge oss möjligheten att mäta vår arbetsplats jämfört med andra arbetsplatser.

– Om du bara jämför med tidigare år går det att förbättra sig upp till 100 %, men nu får vi chans att jämföra oss med andra. Jag ser också fram emot att få en ännu mer omfattande och sann bild av oss genom Great Place to Works helt oberoende utformade frågor, säger Peter Funk som ansvarig ledare.

Uttalad målsättning – topp tre inom fem år

Great Place to Work ger också ut årliga listor över de bästa arbetsplatserna, och målet är tydligt. Inom tre år ska vi vara topp tio och inom fem år ska vi vara topp tre i vår kategori. Arbetet inleddes med en nulägesmätning av internkulturen och svaren i NMI-delen har just samlats in. Resultatet kommer analyseras och presenteras för ledningen och resten av företaget under januari.

– Internkulturmätningen finns till för att synliggöra gap mellan vad medarbetare tycker och vad ledningen tror. Great Place to Work har forskat i över 30 år på vad som kännetecknar en bra arbetsplats och kommit fram till att det handlar om förtroende, tillit, stolthet och trivsel. Att få ännu djupare mätvärden ger oss bättre förutsättningar att jobba med rätt saker, vilket är jätteviktigt, avslutar Peter.

Publicerat den 9 januari 2017
DELA MED DINA KOLLEGOR
Får vi bjuda på en kaka? Denna webbplats använder cookies. Läs mer i vår cookiepolicy.