NYHET

Kontract leder separation av Axstores IT-verksamhet

Axstores är en av Nordens ledande detaljhandelskoncerner inom mode, skönhet och hemmet. Koncernen består av Kicks, Åhléns och Lagerhaus. Axstores ingår i Axel Johnson AB. Som ett led i en förändrad inriktning för koncernen beslutade Axstores under 2016 att separera IT-verksamheten från en koncerngemensam funktion till egna IT-verksamheter för de ingående koncernbolagen.

Under 2017 anlitade Axstores Kontract för att leda arbetet med att separera den koncerngemensamma IT-verksamheten. Kontract uppdrag inleddes med en förberedande analys och planering för hur separationen på bästa sätt skulle organiseras och genomföras.

I förlängningen anförtroddes Kontract med att både leda programmet för IT-separationen samt även leda enskilda projekt inom ramen för programmet.

– Mycket roligt att vi visas förtroende att leda en komplex omställning för Axstores. Kontracts erfarenhet inom sammanslagningar och separationer av IT-verksamheter är ganska unik, vilket vi tror var utslagsgivande i varför vi fick detta förtroende från Axstores, säger Kristian Franzén, VD på Kontract.

Uppdraget inleddes under 2017 och löper under huvuddelen av 2018.

Publicerat den 17 maj 2018
DELA MED DINA KOLLEGOR
Får vi bjuda på en kaka? Denna webbplats använder cookies. Läs mer i vår cookiepolicy.