NYHET

Kontract bistår Uppsala Vatten & Avfall i informationssäkerhetsuppdrag

Kontract har blivit upphandlade av Uppsala VA för att bistå dem i ett informationssäkerhetsuppdrag. Uppdraget gäller informationsidentifiering och skyddsåtgärder under 1 år med option på 3 år ytterligare och har påbörjats nu i dagarna. 

De juridiska kraven på informationshantering fortsätter att skärpas. Således blir det allt viktigare med digital mognad för att säkerställa att rätt person har tillgång till rätt information för att undvika att informationen hamnar i orätta händer.

Uppdraget

Uppsala VA har nu upphandlat Kontract för att definiera hur bolaget kan jobba systematiskt och effektivt med verksamhetens dokument, samtidigt som kraven kring informationshantering uppfylls.

Kontract ska även formulera en informationshanteringsplan enligt lagkrav, allt för att skapa förutsättningar för rätt information i rätt system. Genom att utföra en informationsklassificering utav de befintliga tjänsterna, kan vi identifiera och kategorisera vilken information som får lagras i respektive system.

Som nära samarbetspartner till Uppsala VA aspirerar Kontract att på ett effektivt sätt stödja organisationen hela vägen från behov till genomförande.” – Henrik Palmer, Kundansvarig Kontract.

Publicerat den 24 maj 2022
DELA MED DINA KOLLEGOR
Får vi bjuda på en kaka? Denna webbplats använder cookies. Läs mer i vår cookiepolicy.