NYHET

IVO upphandlar IT och telefoni med Kontract

Kontract har fått förtroende att stödja Inspektionen för vård och omsorg, IVO, i deras kommande upphandling av IT-tjänster och telefoni. Kontract sticker ut med sin erfarenhet och expertis inom både IT, telefoni och upphandling. I upphandlingen vägde det också tungt att Kontract hade en väl beprövad modell för arbetet, som kunde beskrivas redan i anbudet.

Nästa år ska Inspektionen för vård och omsorg, IVO, teckna nya IT- och telefoniavtal. För att få tjänster som möter verksamhetens behov ville IVO ha stöd från en drivande och erfaren leverantör för att analysera, planera och genomföra arbetet för upphandlingen och etablera de nya avtalen. I upphandlingen föll valet på Kontract, tack vare expertis inom såväl IT som telefoni och upphandling, och tack vare en dokumenterad metod för hela arbetet.

– Vi är en geografiskt spridd organisation och därför vill vi ligga i framkant när det kommer till digitala möten och mobilitet. Samtidigt har vi en känslig verksamhet och säkerheten är alltid högsta prio. Med tanke på det är vi helt beroende av ett tryggt och kompetent stöd genom hela upphandlingsprocessen, och det känner jag verkligen att vi får tillsammans med Kontract, säger Jonas Olsson, IT-chef på IVO.

Fokus på digitalisering

I upphandlingen var det tydligt uttalat att IVO har en stark ambition att utveckla hur IT-miljön ger stöd och undanröjer hinder för personalen att arbeta mobilt, mötas digitalt och knyta ihop olika mobila enheter, utan att säkerheten äventyras. Vad de ser sig behöva hjälp med är att identifiera vilka tjänster och produkter som det skapar behov av i verksamheten.

Sätter ihop unikt team

Kontract kommer för projektet att sätta ihop ett unikt team med de kompetenser som behövs för det enskilda uppdraget. Bland konsulterna som kommer ingå i teamet återfinns bland annat kravanalytiker, IT-sourcingstrateger och upphandlingsexperter, och i flödet finns många moment som kräver teknisk expertis inom både telefoni, IT-drift och applikationer. Allt detta kan vara svårt att hitta hos en och samma leverantör.

– Det är ett stort jobb att driva en upphandling på det här sättet, men vi vet att den modell vi utvecklat genom åren faktiskt fungerar och ger en väldigt lyckad upphandling till slut. Det gör att vi tar oss an det här förtroendet med stolthet och tillförsikt, särskilt som det var vår etablerade modell som verkligen vägde tungt i tilldelningen, säger Christer Bergmark, försäljningschef på Kontract.

Publicerat den 1 februari 2018 av Ulrika Sjöblom
DELA MED DINA KOLLEGOR
Får vi bjuda på en kaka? Denna webbplats använder cookies. Läs mer i vår cookiepolicy.