Lär känna Mikael

Vi har fått möjligheten att ställa några frågor till IT-konsulten Mikael Stark som för sex år sedan tog klivet till Kontract. Mikael arbetar idag som serviceägare på maskinuthyraren Ramirent där han ansvarar för olika system och tjänster inom IT. Det bästa med Kontract är enligt Mikael den nära relationen med kollegorna, att det är högt i tak och att ledningen verkligen bryr sig om sina medarbetare.

Hur kommer det sig att du började jobba på Kontract?

– Efter att ha arbetat på ett annat IT-bolag i 15 år kände jag att det var dags för något nytt. Jag ville träffa nya människor och få ta del av nya spännande och utmanande uppdrag. Jag har alltid känt till Kontracts arbete och varit medveten om att det är många bra och duktiga människor med en hög kompetensnivå som arbetar här. Att jag dessutom fick höra mycket bra saker om arbetsplatsen från mina dåvarande kollegor som hade börjat arbeta på Kontract gjorde mig än mer intresserad, berättar Mikael.

Hur skulle du beskriva din roll som IT-konsult?

– Jag har en teknisk roll som involverar molntjänster, teknik och transformation. Just nu sitter jag med som serviceägare hos en kund inom byggbranschen, där jag ansvarar för olika system och tjänster inom IT. Jag arbetar bland annat med mailservrar och Office 365. Hur länge man är hos en specifik kund varierar mycket på Kontract. Jag har under min tid även haft andra kunduppdrag, men min nuvarande stationering har för mig alltid varit en återkommande kund, säger Mikael.

Vad gör dig bäst i världen på det du gör?

– Mitt mål är att alltid hitta de bästa lösningarna för kunden. Jag lyssnar och tar till mig av vad kunden säger och gör sedan en objektiv och ärlig bedömning av vad jag anser blir bäst. Jag upplever en stor trygghet i att vara en del av ett konsultbolag då det alltid finns otroligt duktiga kollegor att vända sig till för frågor och för att bolla idéer, säger Mikael.

Hur är det att jobba på Kontract?

– Kontract är ett förhållandevis litet bolag med omkring 60-70 anställda. Det bästa med Kontract är helt klart de otroligt kompetenta kollegorna och att det alltid är väldigt högt i tak. Vi kan prata om högt och lågt och det finns ingen hierarki, som det ofta kan göra inom större bolag. På större bolag, likt det jag befann mig på innan, är det vanligt att inte ha någon kontakt med sin närmaste chef. Det jag verkligen uppskattar med Kontract är den goda relationen till chefen, som dessutom är lätt att få tag på och verkligen bryr sig om sina medarbetare, berättar Mikael.

– Något som är speciellt för Kontract är att vi jobbar mycket i team, vilket jag tycker är jättekul! Det innebär att vi ofta är fler konsulter på varje kund, och även om vi ibland sitter ensamma ute hos en kund har vi alltid ett team bakom oss. Efter att ha jobbat mycket själv i flera år är det kul att kunna samspela med andra. Att jobba som konsult kan annars bli ganska ensamt och det är lätt att bli enkelspårig i sina tankar när man sitter hos samma kund under en längre tid. Då är det väldigt bra att få in nya kollegor som kan dela med sig av sina erfarenheter från andra kunder, fortsätter Mikael.

Hur är en bra dag på jobbet på Kontract?

– En riktigt bra dag på jobbet är för mig när många av mina kollegor är inne på kontoret och då vi har tid att prata med varandra på ett mer avslappnat sätt. En viktig del för Kontract är just arbetsplatsen och att det är en bra sammanhållning och därför försöker vi hitta på saker utanför arbetet som digitala AW, fototävlingar och stegtävlingar, vilket jag tycker är jättekul, säger Mikael.

Vem är du utanför jobbet?

– När jag är ledig gillar jag att vara hemma med min familj och mina tre barn i åldrarna 9–17. Jag är en aktiv person som tycker om att träna på fritiden. Om det är bra väder gillar jag att vara utomhus, jag spenderar gärna min tid med att springa eller cykla i skogen, men jag gillar även att bara vara hemma och bara ta det lugnt, avslutar Mikael.

Med de orden avrundar vi samtalet med Mikael som rör sig vidare till ett kundmöte. Tycker du också att Kontract låter som en arbetsplats för dig och Mikaels tjänst låter intressant? Kontakta oss gärna nedanför eller titta in på vår ”jobba hos oss”-sida för att se om vi redan letar efter någon som du.    Får vi bjuda på en kaka? Denna webbplats använder cookies. Läs mer i vår cookiepolicy.