Lär känna Ann

Vi har passat på att ställa några frågor till vår IT-konsult Ann Karlsson som jobbar med upphandling och leverantörsstyrning på Kontract. Idag hjälper Ann bland annat en större myndighet med samhällskritisk verksamhet med en genomlysning av deras IT. Det som lockade Ann till Kontract var till en början att det var ett litet företag med stora visioner som jobbade med spännande kunder. Enligt Ann är detta även det bästa med Kontract, att det finns många spännande kunder och uppdrag som ständigt utvecklar konsulterna.

Hur kommer det sig att du började jobba på Kontract?

Jag satt med datorn och slösurfade, plötsligt dök ett företagsnamn upp som jag inte kände igen. Eftersom de sökte personal blev jag nyfiken och gick in och kollade. Jag blev direkt väldigt intresserad då det verkade vara ett mindre företag med endast 22 anställda på den tiden, som arbetade med väldigt stora och spännande kunder inom industribranschen. Efter att jag varit på en intervju insåg jag att de hade en väldigt stark och måldriven kultur med korta beslutsvägar vilket lockade mig då jag tidigare hade varit på ett stort företag med 13 000 anställda.

Vad är din roll på Kontract?

Jag arbetar inom affärsområdet sourcing och upphandling och hjälper idag några olika kunder med leverantörsstyrning och upphandling. Jag spenderar just nu större delen av min tid hos hos en större myndighet med samhällskritisk verksamhet där jag bland annat hjälper dem med genomlysningar av deras IT. Utöver dem jobbar jag även deltid hos Haninge kommun och Kinda kommun.

I min roll är jag med i många skeden av IT-arbetet. I startskedet av ett uppdrag genomför vi analyser av nuläget, utmaningar och behov. Vi tar fram krav, utvärderingsmodeller, går ut i upphandling, utvärderar och kommer slutligen fram till ett avtal. Därefter börjar själva förändringsresan som exempelvis handlar om ett leverantörsbyte eller en förändring i hur företagets leverantörer ska styras. Vi är oftast med i själva implementeringen som sedan går över i en leverantörsstyrning. I varje uppdrag lär man sig något nytt om olika branscher och verksamheter vilket är otroligt givande.

Vad gör dig bäst i världen på det du gör?

Min specialitet är att vara med från ax till limpa. Jag skulle säga att jag är bra på det jag gör för jag är nyfiken och uthållig, jag ger mig helt enkelt inte. Det är båda viktiga egenskaper i min roll då vi ofta sitter med långa projekt där det ibland kan ta längre tid att implementera exempelvis en verksamhetsförändring.

Hur är det att jobba på Kontract?

Det är väldigt roligt. Det är en väldigt bra stämning på kontoret och vi försöker hitta på mycket tillsammans för att stärka gemenskapen. Vi håller just nu på med en stegtävling där vi tillsammans ska gå från München till Rom. I och med att vi har så olika uppdrag och kunder blir ena dagen inte den andra lik. En sak som jag verkligen uppskattar med Kontract är att vi inte bara pratar om saker som ska göras utan att vi direkt genomför dem med stor noggrannhet och effektivitet. På Kontract jobbar vi efter ett antal värdeord där ett av dem är jordnära, vilket jag tycker speglar vår kultur och vårt arbetssätt väldigt bra. Det är extremt prestigelöst, alla hjälper alla och man behöver inte tveka när man behöver hjälp.

Vem är du utanför jobbet?

Jag skulle beskriva mig själv som en nyfiken och uthållig person som är något otålig i sin natur, lätt blir rastlös och är i behov av omväxling. Jag är en hemmakär person som älskar att umgås med nära och kära på min fritid. Under de senaste åren har mycket av min fritid gått åt till att bygga ett hus i Karlskoga. Vi är nu i stort sett klara med endast lite småfix kvar. Utöver huset tycker jag också om att laga goda middagar och spendera tid i naturen.

Vi tackar Ann för att hon tog sig tid att svara på våra frågor och hon beger sig nu vidare till ett lunchmöte. Tycker du också att Kontract låter som en spännande arbetsplats? Kontakta oss gärna nedanför eller titta in på vår ”jobba hos oss”-sida för att se om vi har någon tjänst ute som skulle passa dig.    Får vi bjuda på en kaka? Denna webbplats använder cookies. Läs mer i vår cookiepolicy.