Kontakta oss idag!

IT-sourcingstrategi

Att välja rätt strategi för IT-sourcing är en komplex fråga med många olika perspektiv. Valen kring hur mixen av de tjänster, kompetenser och resurser ni behöver för att lyckas nå målen ska fördelas mellan internt och externt producerade tjänster är utmanande. För att få svar på dessa frågor behövs en IT-sourcingstrategi tas fram.

Kontakta mig för hjälp med IT-sourcingstrategi.
Ann Karlsson
Erbjudandeansvarig Upphandling- och leverantörsstyrning
Vi kontaktar dig över mail inom 24 timmar.
Ann Karlsson
Erbjudandeansvarig Upphandling- och leverantörsstyrning
Fyra glada kollegor tittar tillsammans på en datorskärm vid ett stående bord

Vanliga frågeställningar?

  • Med utgångspunkt i affärsstrategin, vad är det för kompetens som behövs för att stötta affären på bästa sätt?
  • När är ett tyngre partnerskap med några få outsourcing leverantörer det bästa valet och när ger multisourcing bäst matchning kring varje behov?
  • Är det konsulter via mäklare eller fristående agila team som ger bäst kraft på utvecklingssidan?
  • När är det dags att ta hem outsourcade tjänster i syfte att få större kontroll över hur leveransprocesserna kan optimeras?
kontract-uce738

Varför Kontract?

  • Vi vet att vägvalen kring IT-sourcing är ett komplext område. Vi känner till de olika aspekterna ni som ledare inom IT-organisationen ställs inför när ni skall peka ut den strategiska IT-sourcingriktningen framåt.
  • I vår objektivitet utmanar vi er med nya perspektiv och infallsvinklar på hur ni arbetar idag och kan arbeta imorgon.
  • Efter mångårig erfarenhet som IT-sourcingrådgivare känner vi väl till leverantörsmarknaden. Detta hjälper er i valet av leverantörer och att bedöma både pris, tjänster och passform av dessa leverantörer i just er organisation.

Värdet vi tillför

Vår tjänst IT-sourcingstrategi hjälper er att på ett metodiskt sätt landa i en strategi som passar på bästa sätt utifrån er situation och företagets strategiska riktning framåt.

Med denna tjänst hjälper vi er med att utvärdera de olika alternativen ni har avseende IT-sourcing och lämnar en tydlig rekommendation kring vilken strategi för IT-sourcing som passar bäst för just er.

Vi kopplar samman IT-sourcingstrategin med er övergripande IT-strategi så att dessa stödjer varandra.

Vi väger i detta arbete in aspekter som resursförsörjning, processer och leveransmodell. Vi belyser påverkan på nuvarande leverantörer och tillsammans med er tar vi fram en övergripande roadmap för implementeringen av IT-sourcingstrategin.

Leveransen av denna tjänst är en IT-sourcingstrategi och en handlingsplan som föreslår faser, arbetsströmmar och aktiviteter på både kort sikt och lång sikt.

VÅRA SENASTE UTMÄRKELSER

Utmärkelse
Kontract DI gasell 2016
logo_customer_value_2020C
Får vi bjuda på en kaka? Denna webbplats använder cookies. Läs mer i vår cookiepolicy.