Ledig tjänst

Digital verksamhetsutvecklare inom IT

Med IT som verktyg hjälper vi organisationer att effektivisera verksamheten och öka konkurrenskraften i en digital omvärld – från analys till genomförande.
Brinner du för att hitta lösningar som är baserade på både affärsstrategi och IT-verklighet och som gör verklig nytta för kunder och verksamheter? Just nu söker vi på Kontract dig som har utvecklad analytisk förmåga, i kombination med gedigen IT förståelse och som längtar efter att få hjälpa kunder med strategisk verksamhetsutveckling och digitalt förändringsarbete.

Låter detta som något för dig? Läs vidare!

Din roll som digital verksamhetsutvecklare inom IT

Som digital verksamhetsutvecklare inom IT skulle dina främsta arbetsuppgifter vara att effektivt sätta dig in i och analysera kundernas verksamhetsutmaningar och behov, för att sedan med hjälp av IT omsätta dessa insikter till verklig affärsnytta som fungerar för kunden. Det kan innebära att exempelvis utifrån organisationens övergripande IT strategier och planer genomföra affärs-, process- och organisationsutveckling eller driva genomgripande digitala transformationer, ofta i kombinerat med effektiv förändringsledning.

Exempel på uppgifter i rollen kan vara:

 • Hjälpa verksamheter att ta fram och integrera IT strategin med den övergripande verksamhetsstrategin.
 • Driva verksamhets- och affärsutvecklingsprojekt kopplat till digital transformation – utifrån människor, processer och teknologi.
 • Ta fram och leverera verksamhetsanalyser, utvecklingsplaner, processkartläggningar och resursförsörjningsstrategier.
 • Driva komplexa införande projekt med koppling till IT.

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:

Du är en resultatinriktad och insiktsdriven problemlösare med naturligt affärsfokus. Du lyckas skapa goda relationer och mätbara resultat hos kunden. Du är van att agera rådgivare hela vägen upp till ledningsnivå och bekväm med att våga utmana inom både strategiska och taktiska frågeställningar när så krävs.

Som medarbetare på Kontract arbetar du som konsult. Detta innebär att du kommer vara inblandad i olika projekt och vara i kontakt med olika typer av kunder. Ibland arbetar du själv i ett uppdrag, men ofta samarbetar du med andra kollegor. Därför är det viktigt att du är bekväm med utåtriktat lagarbete och är bra på att snabbt ställa om till nya utmaningar.

För att lyckas i rollen som digital verksamhetsutvecklare ser vi att du: 

 • Har minst 10 års arbetslivserfarenhet inom verksamhetsutveckling, verksamhetsarkitektur eller digital transformation.
 • Har minst 5 års IT-konsulterfarenhet.
 • Är skicklig i att tillämpa strategi-, process- och organisationsutvecklingsmodeller.
 • Behärskar metoder samt har erfarenhet av att driva och lyckas med förankrings- och förändringsledning i medelstora och större organisationer.
 • Är erfaren och certifierad projektledare.
 • Behärskar och har erfarenhet av agila arbetsmetoder.
 • Har relevant akademisk examen, gärna inom IT/Beteende/Management

Kort om oss och vad Kontract erbjuder:

Kontract är ett konsultbolag bestående av IT-konsulter som kombinerar affärsstrategi och teknisk expertis. Företaget grundades 2006 och har idag kontor i Örebro och Stockholm, men verkar över hela Mälardalen.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med komplexa och stimulerande projekt på både global, nordisk och nationell nivå. Här erbjuder vi en arbetsmiljö med korta beslutsvägar och hög förändringstakt, där möjligheten för utveckling ges både på ett personligt och kompetensmässigt plan.

Vi strävar efter att arbeta i tvärfunktionella team, sammansatt av konsulter från olika affärsområden, med olika erfarenheter och kompetenser. Kontract verkar inom alla skikt från företagsledning till avancerad IT-teknik, med inställningen att teknik är ett medel och att verksamhetsnytta är målet.

Letar du efter en utmanande arbetsplats som månar om utveckling, samarbete och korta beslutsvägar? Då är Kontract rätt arbetsplats för dig!

Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande

 

 

 

Jesper Crusenborg
Affärsområdeschef
IT-styrning samt Systemtransformation
Läs mer i våra villkor om hur vi behandlar personuppgifter
Får vi bjuda på en kaka? Denna webbplats använder cookies. Läs mer i vår cookiepolicy.